Acompanyament a distància

Adaptant l’aprenentatge a les noves tecnologies, a partir d’una  visita  presencial i una valoració, oferim atenció personalitzada mitjançant l’atenció telefònica i per missatgeria.

 

Per telèfon:

L’atenció telefònica és una bona eina per a aclarir dubtes i treballar les emocions, pors, conflictes etc. que vagin sortint durant el procés terapèutic, per a aquelles persones que necessiten un seguiment més continuu, entre les sessions presencials. Amb el client s’estableix un dia i hora per establir comunicació, aquest dia pot ser puntual o tenir una peridiocitat.

 

Per internet:

A través del correu electrònic es desenvolupa una formació que permet superar les distàncies. Es treballa oferint exercicis concrets per a la persona i durant un procès de tutoria, es fa el seguiment de l’evolució de l’usuari. Periòdicament i segons cada cas, es fan sessions presencials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>